Despre biopsie la prostata

– pierderea de masă musculară, slăbiciune

efecte secundare ale prostatectomiei: incontinență urinară, disfuncție erectilă.

– urinare dureroasă sau cu usturimi

– urinări frecvente, senzație de usturime la urinare, nevoie imperioasă de a urina

– reducerea necesarului de medicație analgezică

orhiectomie: extirparea chirurgicală a testiculelor; a fost metoda standard de tratament hormonal în cancerul de prostată şi rămîne o opțiune valabilă datorită eficienței, în special la pacienții mai vîrstnici.

– urme de sînge în urină sau în ejaculat

– pierderea încrederii de sine, agresivitate, stare de alertă

Efectele secundare ale hormonoterapiei:

Unele alimente par a avea efect protector. Un studiu efectuat timp de 9 ani publicat în 1995 sugerează că produsele din roşii protejează împotriva cancerului de prostată probabil pentru că roşiile sunt bogate într-o substantă numită lycopene. Lycopene este un antioxidant, un agent chimic care inhibă procesele celulare de oxidare. Oxidarea celulară excesivă poate fi periculoasă pentru sănătate, pentru că se produc molecule numite radicali liberi.

Cancerele localizate pot fi tratate cu hormoni antitumorali sau medicamente citostatice, care reduc tumora prostatică şi suprimă capacitatea acesteia de metastazare (invazie în ţesuturile înconjurătoare). Anumite medicamente pot încetini evoluţia cancerului după ce a depăşit glanda prostată.

Antigenul specific prostatic (PSA) este cel mai bun instrument disponibil pentru detectarea cancerului de prostată în stadii precoce, deci curabile.

Mecanismul specific care duce la apariţia cancerului de prostată este încă necunoscut dar au fost identificaţi unii factori de risc. Incidenţa creşte odată cu vârsta. Cancerul de prostată apare rar sub vârsta de 40 de ani şi este cu precădere o boală a bărbatului după 65 de ani.

În plus, progrese recente ar putea duce curând la promovarea unor teste pentru leziunile prostatice precanceroase.

Se consideră că tot diferenţele dintre regimurile alimentare explică şi incidenţa de 120 de ori mai mare în SUA decât în China, unde alimentele grase nu fac parte dintre obiceiurile alimentare.

Totuşi metoda nu poate diferenţia creşterile PSA datorate cancerului de cele de alte cauze cum ar fi infectiile sau ejacularea recentă. Cancerul de prostată evoluează lent şi fără simptomatologie în stadiile iniţiale.

De asemenea, rezultatele preliminare ale unui studiu efectuat în Finlanda arată că pe termen lung, doze moderate de vitamina E ca antioxidant dovedit pot împiedica creşterea tumorilor prostatice.

În America, bărbaţii negrii suferă de cancer de prostată cu 37% mai frecvent decât albii, având cea mai crescută incidentă din lume. Un număr tot mai mare de dovezi, vin în sprijinul legăturii dintre cancerul de prostată şi dieta bogată în grăsimi animale. Un studiu demonstrează că celulele neoplazice din cancerul de prostata uman, inoculate la şoareci, se dezvoltă de două ori mai lent la cei a căror dietă conţine 21%.

Noile date sustin utilizarea colonoscopiei si a polipectomiei la pacientii cu polipi mai mari de 6 mm detectati printr-o metoda strict imagistica. Care este metoda de urmarire adecvata pentru polipii colorectali care sunt detectatii in cadrul studiilor de screening strict imagistic, cum ar fi.

Aboneaza-te la newsletter si le vei primi direct in casuta de email, usor de citit de pe PC, telefon sau tableta

Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca la un PSA de 2080,80 se mai poate face ceva , daca mai sunt sanse de supravietuire? Va multumesc Diana/

Servicii medicale � Laboratorul de Ultrasonografie: – ecografie abdominala – ecografie cardiovasculara – ecografie genitala – ecografie parti moi (tiroida, paratiroida, san) � Laboratorul de Endoscopie Digestiva: – biopsii de mucoasa pentru precizarea diagnosticului.

Generalitati Modificarile prostatei sunt firesti dupa varsta de 40 de ani, cand multi barbati incep sa sesizeze simptome date de problemele specifice acestei glande, precum urinarea frecventa, hematuria (sangele in urina), disconfortul in timpul mictiunii, ejacularea dureroasa sau durerile de.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Servicii medicale oferite: 1 . Medicina Interna: Studii clinice (faza II si III) cu cele mai noi produse terapeutice in: – Boli autoimune (lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoida); – Boli renale; – HTA; – Dislipidemii; – Tromboze; – Boli hematologice.

Ce riscuri sunt pentru eliminarea prostatei (operatie de scoatere a prostatei). la un PSA de 12,5 s-a facut o biopsie in urma careia a rezultat o hiperplazia benigna de prostata. In acest caz pentru a nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia.

Generalitati Testele pentru depistarea cancerului si alte teste de laborator pot ajuta medicul sa stabileasca acest diagnostic. Testele de sange singure in rare cazuri pot arata pezenta sau absenta cancerului. Daca un pacient este suspect de cancer, medicul sau va recomanda anumite teste de.